NYHENDE

TA153CD

TA153 Vegar Vårdal

Ukvessa slåtter

Ukvessa slåtter frå Vegar Vårdal. Ein improviserande tradisjonsmusikar med suveren dansetakt og leikande melodiføring, busett i Vågå, men med tradisjonar frå fleire plassar i landet.

Les meir / read more
TA160CD

TA160 Leif Rygg

Vossaspel

Leif Rygg (f.1940),Voss, har vore blant landets fremste spelemenn i over 50 år. Han har vunne Landskappleiken (NM) heile fem gonger, og har delteke på kappleikar sidan 1954!

Les meir
TA150CD

TA150 Gudbrandsdalen

Slåttar frå Skjåk

21. nov.

SKJÅK i Ottadalen er ei bygd rik på tradisjonar innan ulike kulturuttrykk, t.d. treskjering, ymse handverk og folkemusikk. Her har det vore ruvande spelmenn etter gamalt, og den fremste og mest kjende er utan tvil Fel-Jakup eller Loms-Jakup (1821–1876), Myllarguten på vanleg fele, om ein vil bruke ei slik samanlikning.

Les meir
TA148_CD_cover

TA148 Hans og Rasmus Kjorstad

Pusinshi Ulla

Til saman freister vi å spele låtane noko usentimentalt ved å skrelle bort eventuelle nasjonalromantiske idear rundt folkemusikken. Vi er interesserte i eit uttrykk som vil ein stad, som riv til seg og sender lyttaren av garde inn i musikken”

 

Les meir / english
TA156CD

TA156 Vågå

Slåttar frå Vågå

Frå 1908 vart storkommunen Vågå delt opp i tre, Sel, Heidal og Vågå. Difor har det vore mykje kontakt og kommunikasjon innan dette området, noko som au har sett tydelege merke i slåttemusikken. Blind-Marit frå Nord-Sel, Hans Slettmo og Hans Arneson Vineshaugen frå Heidal er spelmenn som mange slåttar blir knytt til, og særleg blant spelmennene frå Lalm. Dei eldste spelmennene som er nemnde i samband med leikje, er nok Aslak Holen (1749–1838), ofte kalla Gamel-Holin, frå Skogbygda i Vågå og Ola Sjugurdson Skaar (1773–1863), gjerne kalla Spelmanns-Skårin.

Les meir
TA144CD

TA144 Patrik Andersson & Vegar Vårdal

Grådask Gråvær

29. juli

8 år etter deira siste plate ”Finnskogen Brinner” kjem no ei ny plate frå denne svensk-norske duoen på plateselskapet Ta:lik. No har dei tatt fatt i eigne favorittar og nokre få komposisjonar, og satt sitt særmerkte stempel på låtane. Det er ikkje berre god dansemusikk denne gongen, men og små rolige pust med brureslag, valsar og slängpolska i fritt tempo.

Les meir
TA157CD

TA157 Leif Inge Schjølberg

Tjorhæl´n

Leif Inge Schjølberg frå Vågå er fødd i 1966. Som åtteåring byrja han på felekurs hos Hans H Holen i Vågå, og elles lærte han av bestefar sin, Leif, og far sin, Ivar Schjølberg, som òg er av dei fremste spelmennene våre, med bl. a. Kongepokal. Vi skjønar at slåttemusikken er ein arv som ligg i slekta.

Les meir
TA159

TA159 Kartellet og Benjamin Mørk

Anføttes

Benjamin Mørk og Kartellet møttes på Northern Jazz Expo i Bodø og på Festspillene i Nord-Norge i 2015. De ble lykkelig av hverandres arbeid. Før jul ble begge utnevnt som festspillprofiler 2016. Med ”Anføttes” har de nå gått sammen om å lage en konsertforestilling der folkemusikken er elektronika og idrettsleker danses. Musikk som insisterer på å danses til. Som insisterer på å bli lekt med.

Les meir
TA132CD

TA133 Knut Myrann

frå Numedal til Tinn

Det har gått mange år no sidan Knut Myrann ga ut plata «Veneflamma», den med det fine lydbiletet. No er han her igjen med ei ny plate, «Frå Numedal til Tinn». Den inneheld arkivopptak både frå NRK og frå Porsgrunnskappleiken, men òg nyare opptak av eigne komposisjonar.

Les meir
TA155CD

TA155 Lars-Ingar Meyer Fjeld

Hardingfele

Bilturer med en folkemusikkinteressert bestefar som hørte på hardingfelespel på bilstereoen, førte til at Lars-Ingar Meyer Fjeld bytta ut fiolinen med hardingfele. De første åra veksla hardingfelespel med onlinespill som Counter Strike Source, men etterhvert fikk han erfarne læremestere og avanserte raskere på hardingfela enn på dataen.
 

Les meir