NYHENDE

TA156CD

TA156 Vågå

Slåttar frå Vågå

Frå 1908 vart storkommunen Vågå delt opp i tre, Sel, Heidal og Vågå. Difor har det vore mykje kontakt og kommunikasjon innan dette området, noko som au har sett tydelege merke i slåttemusikken. Blind-Marit frå Nord-Sel, Hans Slettmo og Hans Arneson Vineshaugen frå Heidal er spelmenn som mange slåttar blir knytt til, og særleg blant spelmennene frå Lalm. Dei eldste spelmennene som er nemnde i samband med leikje, er nok Aslak Holen (1749–1838), ofte kalla Gamel-Holin, frå Skogbygda i Vågå og Ola Sjugurdson Skaar (1773–1863), gjerne kalla Spelmanns-Skårin.

Les meir
TA144CD

TA144 Patrik Andersson & Vegar Vårdal

Grådask Gråvær

29. juli 8 år etter deira siste plate ”Finnskogen Brinner” kjem no ei ny plate frå denne svensk-norske duoen på plateselskapet Ta:lik. No har dei tatt fatt i eigne favorittar og nokre få komposisjonar, og satt sitt særmerkte stempel på låtane. Det er ikkje berre god dansemusikk denne gongen, men og små rolige pust med brureslag, valsar og slängpolska i fritt tempo.
Les meir
TA157CD

TA157 Leif Inge Schjølberg

Tjorhæl´n

Leif Inge Schjølberg frå Vågå er fødd i 1966. Som åtteåring byrja han på felekurs hos Hans H Holen i Vågå, og elles lærte han av bestefar sin, Leif, og far sin, Ivar Schjølberg, som òg er av dei fremste spelmennene våre, med bl. a. Kongepokal. Vi skjønar at slåttemusikken er ein arv som ligg i slekta.

Les meir
TA159

TA159 Kartellet og Benjamin Mørk

Anføttes

Benjamin Mørk og Kartellet møttes på Northern Jazz Expo i Bodø og på Festspillene i Nord-Norge i 2015. De ble lykkelig av hverandres arbeid. Før jul ble begge utnevnt som festspillprofiler 2016. Med ”Anføttes” har de nå gått sammen om å lage en konsertforestilling der folkemusikken er elektronika og idrettsleker danses. Musikk som insisterer på å danses til. Som insisterer på å bli lekt med.

Les meir
TA132CD

TA133 Knut Myrann

frå Numedal til Tinn

Det har gått mange år no sidan Knut Myrann ga ut plata «Veneflamma», den med det fine lydbiletet. No er han her igjen med ei ny plate, «Frå Numedal til Tinn». Den inneheld arkivopptak både frå NRK og frå Porsgrunnskappleiken, men òg nyare opptak av eigne komposisjonar.

Les meir
TA155CD

TA155 Lars-Ingar Meyer Fjeld

Hardingfele

Bilturer med en folkemusikkinteressert bestefar som hørte på hardingfelespel på bilstereoen, førte til at Lars-Ingar Meyer Fjeld bytta ut fiolinen med hardingfele. De første åra veksla hardingfelespel med onlinespill som Counter Strike Source, men etterhvert fikk han erfarne læremestere og avanserte raskere på hardingfela enn på dataen.
 

Les meir
atterljomen_cover

TA152 Odde Sulheim Brimi

Atterljomen

30. mars

En gårdbruker uten musikkutdanning eller musikalsk bakgrunn. Ingen storspellemann. Bare en vanlig bonde, umåtelig glad i natur, og med sans for de vakre og fengende tonene. Han skulle komme til å lage melodier som ljomet rundt i nord-Gudbrandsdalen for snart hundre år siden.

Les meir / read more
TA151CD_2400x2400

TA151 Kvedarkvintetten

Kvedarkvintetten

Den eldste av oss var 9 år og den yngste 3 då me møtte kvarandre for fyrste gong på kvedarundervisninga til Gunnlaug Lien Myhr på Torpo. Der fekk me lære artige barneregler, stev og låttestev, fengslande balladar og triste kjærleiksviser, noko som for oss ungar var ei veldig spennande verd å kome inn i. Og sidan har me sunge i lag.

Les meir / read more
FRONT_cover_2400x2400

TA115 Ottar Kåsa

Kjoskrullen

Ottar Kåsa med innspeling av slåttar etter Jon Kjos, ein av dei første og eldste spelemennene i Telemark!

Les meir
TA146CD

TA146 Even Pedersen

Syng meg hjem

I 1916 ga Pastor Schartum ut sangboka "Syng meg hjem" som var en samling passende sanger for sjøfolk som lengtet hjem. Det har alltid vært veldig viktig for Evenpé (Even Pedersen) å fortelle gode historier, og da han kom over boka "Syng Meg Hjem", føltes det riktig å få denne stemmen opp og ut. Even har også laget ny musikk til disse sangene

Les meir