NYHENDE

FRONT_cover_2400x2400pix

TA139 Moløkken, Eggen, Langøygard, Kjøk og Brimi

Slåttar frå Lom

Lom, Vågå og Skjåk er kjerneområde for folkemusikken på vanleg fele i Norge. Frå 1700-talet har Folkemusikken og dansen i Lom vore viktig.

Les meir / read more
TA136 1400x1400_tigerbilde -

TA136 Gudbrandsdølenes spelmannslag

Oslo

Gudbrandsdølenes spelmannslag er eit av Norges fremste spelmannslag, og kjem nå med eit gnistrande og spenstig album; ein folkemusikalsk eksplosjon frå døler i tigerstaden.

Les meir / read more
Sara Fjågesund Aase og Sigurd Telnes 4 Foto Dag Jensen

TA135 Sara Fjågesund Aase og Sigurd Telnes

Sogestrenger

«Sogestrenger» er eit resultat av den rike forteljar- og speltradisjonen i Seljord. Denne tradisjonen er ikkje lenger levande på same måte som før, då det blei fortalt, kvede og spela i mange stoger når skumrings-timen smaug til tuns.

Les meir / read more
1

Aastad Bråten

Til Ragna

Vår reise inn i langeleikverda var intens. Vi ville lære alt. På ein gong. Vi tok til oss kunnskap. Åt det. Fortærte det. Høyrde på kassettar og CD-plater av gamle spelekvinner og spelemenn. Oppretta kontakt. Inviterte oss heim til spel og mat. Og prat. Vi deltok på kappleikar, drog på dansefestar, tok på oss hotelloppdrag og styreverv. Vi var besette.

Les meir / read more
ta134

TA134 Steinar Strøm

Blåmåndagen

Spennande plate frå Steinar Strøm frå Sigdal. Steinar er av dei få som fører spelemannstradisjonane i Sigdal vidare. Frå han var liten lærde han av alle dei eldre spelemennene i bygda, slik som Knut Bakke, Nils Stubberud, Gunnar Stubberud, Engebret Hiåsen, Ola Hiåsen, Torstein Lie og Per Enderud. Han er A-klassespelemann med nydelege tolkingar av tradisjonen.
 

Les meir / read more
TA130CD_digipak_DAX122XX.indd

TA130 Arne Olsen

Hør der, ja!

Arne Olsen (1940-2014) frå Numedal  lærde hardingfelespel frå fleire gamle spelemenn i Numedal som Kjell Evju, Paul Lia Han vidareførte slik ein eldre tradisjon, men utvikla også spelet i sine eigen stil. Spelet er briljant, vakkert og kraftfullt, og ei gullgruve for dei som er glade i hardingfeletradisjonene.

Les mer / Read more
TA131CD_DAX112XX.indd

TA131 Andreas Bjørkås trio

Vol. 1: Oppdal

Utgangspunktet for denne plata er folkemusikktradisjonen fra Oppdal. Andreas Bjørkås har oppdalstradisjonen som sin spesialitet, og har vunnet kongepokalen på Landskappleiken i fele klasse A. I 2011 ga han ut plata «Veiskille» med slåtter fra Oppdal. På den utgivelsen var Erlend Viken og Olav Christer Rossebø med som gjesteartister, og samarbeidet var så vellykket at de ville lage ei plate som trio.

Les mer / Read more
Kvinnfolk

TA129 KulokkCall

Kvinnfolk

Sunniva Berg og KulokkCall debuterer her med ei samling sanger om kvinnfolk. Ikke hva som helst slags kvinnfolk, men Østfoldkvinnfolk! Cd-en inneheld altså musikk og tekst fra det lite kjente folkemusikkområdet Østfold. Her presentert gjennom tradisjonell og moderne sang, tonesatt med ei blanding av jazz, rock og folkemusikk!

Les mer
TA119 Greinir

TA119 Per Anders Buen Garnås

Greinir

Per Anders Buen Garnås kjem her med ei fantastisk flott plate med solo hardingfele. Denne gongen har han laga alle slåttane sjølv, noko som er sjeldan innanfor for norsk hardingfeletradisjon. Vi er stolte av å kunne presentere denne samlinga!

Les meir / read more
TA128CD_DBXXX3XA.indd

TA128 Hekla stålstrenga og NOSO

Hjertebank

Hekla stålstrenga har ved flere anledninger hatt gleden av å få dele scene med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester. Her presenteres samarbeidet på plate, med et knippe låter fra katalogen til bandet. Mange av dem er utgitt tidligere, noen er nye - felles er at de her presenteres i ny drakt: Hekla Stålstrenga som står midt mellom 19 fabelaktige strykere.

Les meir