NYHENDE

TA120

TA120 Agnes Buen Garnås:

Sull

Ei fantastisk samling av barnesongar frå Telemark, presentert med tekstar og illustrasjonar i ein dobbel cd. Inkludert er også ein flott film som viser Agnes som underviser ungar i song. Agnes Buen Garnås blir rekna som landets fremste folkesongar, og fekk Norsk kulturråds ærespris i 2005.

Les meir
TA126CD_digipak_DAX122XX.indd

Heiderskonsert og fylkeskappleik

Gjermund Haugen plateslepp!

28. aug.

Storspelemannen Gjermund Haugen kjem no på cd. Det er NRK som stiller med arkivet sitt. 29. august er det stor heiderskonsert og plateslepp på Vidar kulturhus i Heddal!

Les meir
TA127CD_digipak_DAX122XX.indd

Plateslepp på Jørn Hilme-stemnet 27. juli!

Valdresspel i Amerika

22. juli

Under den store norske utvandringstida – ein periode som varte frå ca. 1825 til 1925 – emigrerte rundt 60 hardingfelespelemenn frå Valdres til Nord-Amerika. Denne utgjevinga inneheld slåttar frå repertoara til fem av dei fremste utvandra spelemennene frå Valdres, Arne Steinsrud (1799–1878), Bendik i Nø’n (1827–1882), Knut Sjåheim (1849–1908), Trond Eltun (1823–1896) og Oscar Hamrey (1884–1943). Låttane er tolka av hardingfelespelar Laura Ellestad frå Canada!

Les meir
TA117CD_digipak_DAX112XX.indd

Fra de mollstemte skoger:

Kvisk åt meg

1. juni

Trioen Fra de mollstemte skoger slipper sitt andre album 6. juni. Kvisk åt meg er en produksjon der jordnær poesi, skrevet av diktere med lokal tilknytning, har havnet i den musikalske gryta til noen av innlandets flotteste musikanter.

Les meir
MAAR-4-foto av Ingvild Skeie Ljones- FRI BRUK

Trioen MAAR ute med sitt første album

MAAR

Maar vevar saman kjende slåttar og nyskrivne komposisjonar til eit nytt og felles uttrykk. - Musikken er både leiken og luftig, groovy og intens, men har likevel rom for det såre og melankolske.

Les meir
TA124CD_digipak_DAX122XX.indd

TA124 Slåttar frå Heidal

Folkemusikk og spelemenn i Heidal

Heidal har hatt eit rikt folkemusikkmiljø med mange spelemenn på fele og trekkspel. Felles for dei fleste var hardt arbeid i små kår innan gardsarbeid og skogs arbeid, og fleire dreiv som skreddarar. Det var lite å tene på speling, så spelpenningane som vart samla inn der og da, vart lønn for arbeidet.

Les meir / read more
bookletbilde2-kvadrat

Laurdag 15. mars i Granvin

Spelarhola / Granvin og hardingfela

I 2011 vart Granvin sett på kartet. Monstermastene og debatten rundt Statnett sine planar om ein kraftledning frå Sima til Samnanger engasjerte heile landet. Gjennom uberørt Hardangernatur brøyta kraftledningane seg fram, og Granvinsnaturen blei spesielt berørt av Statnett si utbygging. Så blei det stille.

Les meir
bookletinnsiderfoto klipt

Svernere på releaseturné frå 8. mars

Musikalsk tonekratt

Tonekratt er den trea utgjevinga til Svermere. Gruppa ligg i skjæringspunktet mellom folkemusikk og jazz, med framifrå utøvarar frå fleire sjangrar. Aslak O. Brimi frå Lom spelar fele på plata. Som ein av landets fremste spelemenn set han eit tydeleg folkemusikkstempel på uttrykket.

Les meir
TA116CD_DBXXX3XA.indd

Plateslepp 23. januar: Kulturhuset, Oslo

Rudl trio med spennande ny plate!

Trioen starta samarbeidet hausten 2010 etter at dei fann felles interesse rundt kombinasjonen tradisjonell norsk folkemusikk og verdsmusikk. Utgangspunktet er slåttemusikken til Håkon frå Indre Sogn, ein tradisjon han meistrar betre enn alle andre i verda, kryssa med element frå Vest-Afrika og alle andre stader trioen måtte finne inspirasjon.

Les meir
Sol i skuggeskog bilde fra cover

Debuterer med plate 30. oktober

Sol i skugggeskog

Debutalbumet "Livet” slippes 30. oktober og feires med norgesturné i oktober og november. Med ”Livet” har Sol i skuggeskog satt nydelig musikk til Finn Sandums sterke tekster. Albumet byr på varme og akustiske viser med dype røtter i folkemusikken.

Les meir