Gudbrandsdalen

Cover

TA154 Camilla Granlien med band

Dyr og rare kjerringer

Camilla Granlien har spilt inn barnesongare frå Gudbrandsdalen og fått Åsne Flyen til å illustrere eit arbeidshefte for ungar! Artig kombinasjon som bør treffe ungar og vaksne over heile landet!

Les meir
bare coverfront.indd

TA164 Aslak Brimi

ette´ Lykkja

Plateselskapet ta:lik lanserer ny soloCD med Årets folkemusikar 2016 nå i mars!  Etter å ha hatt utruleg mange jarn i elden dei siste åra, kjem nå eitt av høgdepunkta for Aslak Brimi som musikar:ei soloutgjeving med det som for han er det grunnleggjande i musikkvirket, nemleg tradisjonsstoff frå Lom.  På albumet er det storspelemannen Ola Moløkken (1871-1957)  som er ”under lupa”.  
Les meir
TA150CD

TA150 Gudbrandsdalen

Slåttar frå Skjåk

21. nov.

SKJÅK i Ottadalen er ei bygd rik på tradisjonar innan ulike kulturuttrykk, t.d. treskjering, ymse handverk og folkemusikk. Her har det vore ruvande spelmenn etter gamalt, og den fremste og mest kjende er utan tvil Fel-Jakup eller Loms-Jakup (1821–1876), Myllarguten på vanleg fele, om ein vil bruke ei slik samanlikning.

Les meir
TA148_CD_cover

TA148 Hans og Rasmus Kjorstad

Pusinshi Ulla

Til saman freister vi å spele låtane noko usentimentalt ved å skrelle bort eventuelle nasjonalromantiske idear rundt folkemusikken. Vi er interesserte i eit uttrykk som vil ein stad, som riv til seg og sender lyttaren av garde inn i musikken”

 

Les meir / english
TA156CD

TA156 Vågå

Slåttar frå Vågå

Frå 1908 vart storkommunen Vågå delt opp i tre, Sel, Heidal og Vågå. Difor har det vore mykje kontakt og kommunikasjon innan dette området, noko som au har sett tydelege merke i slåttemusikken. Blind-Marit frå Nord-Sel, Hans Slettmo og Hans Arneson Vineshaugen frå Heidal er spelmenn som mange slåttar blir knytt til, og særleg blant spelmennene frå Lalm. Dei eldste spelmennene som er nemnde i samband med leikje, er nok Aslak Holen (1749–1838), ofte kalla Gamel-Holin, frå Skogbygda i Vågå og Ola Sjugurdson Skaar (1773–1863), gjerne kalla Spelmanns-Skårin.

Les meir
TA157CD

TA157 Leif Inge Schjølberg

Tjorhæl´n

Leif Inge Schjølberg frå Vågå er fødd i 1966. Som åtteåring byrja han på felekurs hos Hans H Holen i Vågå, og elles lærte han av bestefar sin, Leif, og far sin, Ivar Schjølberg, som òg er av dei fremste spelmennene våre, med bl. a. Kongepokal. Vi skjønar at slåttemusikken er ein arv som ligg i slekta.

Les meir
atterljomen_cover

TA152 Odde Sulheim Brimi

Atterljomen

30. mars

En gårdbruker uten musikkutdanning eller musikalsk bakgrunn. Ingen storspellemann. Bare en vanlig bonde, umåtelig glad i natur, og med sans for de vakre og fengende tonene. Han skulle komme til å lage melodier som ljomet rundt i nord-Gudbrandsdalen for snart hundre år siden.

Les meir / read more
foto: Ingvil Skeie Ljones

TA137 Mari Skeie Ljones

Spring du fela

5. nov.

Spring du fela er eit prosjekt i regi av felespelaren Mari Skeie Ljones, der gamle spelemannshistorier får nytt liv gjennom nyskrivne tekstar av samtidspoetar.

Les meir
TA113CD

TA113 Camilla Granlien

Kjære vennen min

Ny, fantastisk vakker plate frå Camilla Granlien, som her har med seg Jo Skaansar (bass), Andreas Utnes (flygel og trøorgel) og strykarar.

Les meir
FRONT_cover_2400x2400

TA141 Sol i skuggeskog

Stille og straum

16. sep.

Stille og straum er den andre plata til den populære Trøndelag-/Opplandsgruppa Sol i skuggeskog.
 

Les meir
FRONT_cover_2400x2400pix

TA139 Moløkken, Eggen, Langøygard, Kjøk og Brimi

Slåttar frå Lom

Lom, Vågå og Skjåk er kjerneområde for folkemusikken på vanleg fele i Norge. Frå 1700-talet har Folkemusikken og dansen i Lom vore viktig.

Les meir / read more
TA136 1400x1400_tigerbilde -

TA136 Gudbrandsdølenes spelmannslag

Oslo

Gudbrandsdølenes spelmannslag er eit av Norges fremste spelmannslag, og kjem nå med eit gnistrande og spenstig album; ein folkemusikalsk eksplosjon frå døler i tigerstaden.

Les meir / read more
Print

TA122 Svermere

Tonekratt

Tonekratt er den trea utgjevinga til Svermere. Gruppa ligg i skjæringspunktet mellom folkemusikk og jazz, med framifrå utøvarar frå fleire sjangrar. Aslak O. Brimi frå Lom spelar fele på plata. Som ein av landets fremste spelemenn set han eit tydeleg folkemusikkstempel på uttrykket.

Les meir
TA108CD_DAX122XX.indd

TA108 Sol i skuggeskog

Livet

Med ”Livet” har Sol i skuggeskog satt nydelig musikk til Finn Sandums sterke tekster. Albumet byr på varme og akustiske viser med dype røtter i folkemusikken.

Les meir
TA107CD_DAX112XX.indd

TA107 Sandumbrørne:

Møyllmål

Fredag 25. januar slepper Hans og Øyvind Sandum plata Møyllmål på Folkemusikktreffen i Vågå. Plata inneheld 99% tradisjonsmusikk foredla med 0,002 % borsyre. Les meir / english
sol i skuggeskog cover.indd

Fuglen og treet

Ny singel frå Sol i skuggeskog

Mandag 7. januar 2013 slipper Sol i skuggeskog singelen «Fuglen og treet» på Ta:lik Records. På singelen videreføres det varme og melodiøse uttrykket bandet har blitt kjent for gjennom hyppig radiorotasjon og fullsatte konserter det siste året. Samtidig økes forventningene til det som er i vente; Les mer
TA97CD_DAX122XX.indd

TA97 Camilla Granlien og Kristin Sevaldsen

Aftenstemning

I 2010 startet Kristin Sevaldsen og Camilla Granlien et samarbeide rundt dikt av Bjørnstjerne Bjørnson 1832–1910). Ideen var å lage melodier til utvalgte dikt, kombinert med mat i Bjørnsons ånd, inspirert av Jakob Ågotnes bok Til bords med Bjørnson og tekster og brev sendt til og av forfatteren selv.

Les mer
TA90CD_DAX122XX.indd

TA90 Aslak O. Brimi og Erlend Viken

Ho venta på rock

Slåttetradisjonane i Lom og Oppdal er for oss utømmelege kjelder av spennande musikk, og vi finn stadig nye godbitar vi ynskjer fleire skal få glede av. Les meir / english
Eva Karlsson

TA75 Aslak O. Brimi & Erlend Viken

Duo

Samspel med to feler er for mange spelemenn den optimale samspelforma. Det er som ein samtale. Den eine spør, den andre svarar, eggar kvarandre opp, roar seg, kranglar, trøystar og skrattar høgt saman. Les meir / english
TA74-Hjorten160 pixel

TA74 Tindra

Den kvite hjorten

”Den kvite hjorten” er ei illustrerande musikalsk historie om rasisme og mobbing med tekst av Jan-Magnus Bruheim og tonesett av Tindra. Det heile blir presentert som ein vakker, liten barnebok, illustrert av skuleungar i Skjåk. Les meir
TA70for nett 700160 pixel

TA70DVD Diverse artistar

Norsk folkemusikk frå NRKs fjernsynsarkiv

For aller første gang har NRK åpnet sitt store fjernsynsarkiv for en DVD-utgivelse med folkemusikk. Her får du møte legendariske utøvere som Torleiv H. Bjørgum, Torleiv Bolstad, Johannes Dahle, Hilmar Alexandersen, Hans W. Brimi og mange flere - opptakene, som er innspilt i perioden mellom 1960 og 1995, er blant annet hentet fra portrettprogram med de ulike utøverne. Norsk Folkemusikk - Opptak Frå Fjernsynsarkivet byr selvfølgelig på mengder av musikk, men også "hjemme hos"-besøk, dans og spikking av seljefløyte.

Les meir / read more
TA63for nett 700160 pixel

TA63 Skogum, Opheim og Vågå spml

Slåttar frå Vågå

Les meir / english
TA51CD_digipak_DAX112XX

TA51 Diverse artistar

Trollviser og Kjempeviser

Den første plata i serien Norsk folkemusikk. Her tek dei for seg Trollviser, ridderviser, kjempeviser og dyreviser frå heile landet, og du får mellom anna møte songarar som legendariske Brita Bratland, Høye Strand og Ingebjørg Liestøl.

Les meir / read more
TA48CD_booklet

TA48 Diverse artistar

Fant-Karl

Ein CD med opptak av slåtter assosiert med taterspelemannen Fant-Karl. Her finn du slåttar frå Valdres, Sogn, Gudbrandsdalen, Trøndelag og andre regionar der Karl reiste. Cd-en inneheld eit mangfold av livlege, melodiøse slåttar – ja, mange valsar - som har vore ein del av norske bygdespelemenn sitt repertoar i snart 200 år; - spela på hardingfele, vanleg fele, langeleik og torader, og tralla; - av forskjellige utøvarar fødd mellom ca.1890 og 1980, solo og ensemble.

Les meir / english
munnharpe booklet

TA29CD Diverse artistar

Fillevern (2CD)

Plateselskapet ta:lik er stolte av å presentere norsk munnharpehistorie, slik ho aldri har blitt presentert tidlegare. 2 CD-ar med fantastisk spanande opptak med munnharpe. Plata blir gjeven ut i samarbeid mellom NRK, Norsk munnharpeforum og ta:lik.

Les meir / read more
TA27CDfor nett 700160 pixel

TA27 Camilla Granlien band

Jarnnetter

Den kritikarroste plata med Camilla Granlien band der dei tolkar tekstar av Olav Aukrust og Tor Jonsson! Verdas vakraste tekstar, kombinert med ein folkemusikalsk ståstad, krydra med amerikansk folkemusikk. Les meir / read more
TA26CDfor nett 700160 pixel

TA26 Kristian P. Åsmundstad

Å syngje gåmålt

Lokal folkesongar frå Kvikne / Ringebu, som tok vare på verdifullt materiale frå Gudbrandsdalen!

Les meir / read more
TA25CDfor nett 700160 pixel

TA25 Skogumbrørne

Slåttespel frå Gudbrandsdalen

Det er ikkje ofte ein heil skokk med brør spelar fele, og i alle fall ikkje så bra. Skogumbrørne frå Vågå gjorde det, og på denne plata får du eit fantastisk møte med dei!

Les meir / english
TA20CD160 pixel

TA20CD Camilla Granlien

Begjær

Camilla Granlien frå Gudbrandsdalen /Hamar sin solodebut på cd. Vakre møter med ballader, trist kjærlighet og troll vakkert framført som bare Camilla kan det! Les meir / english
TA17CD160 pixel

TA17CD Nordafjells

General

Nordafjells er etter vår meining blant landets beste gamaldansgrupper, fordi ... dei kombinerar den tradisjonelle runddansen frå Oppdal og Gudbrandsdalen med moderne humor og glitrande samspeleigenskapar. CD-en deira inneheld også ein fantastisk musikkvideo, laga av Pål Bratås.
Plata General vann Folkelarmprisen 2005 for beste gruppe og er nominert til Spelemannspris 2005!
Les meir / english
TA12CD160 pixel

TA12CD Alfred og Mattias Bismo

Felespel frå Skjåk

Skjåk var lenge eit senter for felespel i Gudbrandsdalen, og dei to brørne Alfred og Mattias Bismo var læregutar hjå og vener av storspelemannen Rikkar Skjelkvåle. Spelet er lyrisk, gamalmodig og overraskande. Plata er gjeven ut i samarbeid med NRK, og ved hjelp av kompetanse til m.a. Sevald Bismo, Reidar Skjelkvåle og Ivar Teigum.

Les meir / english
ta9_-_190_pixel160 pixel

TA9CD Laget for Folkemusikk

Solo & samspill

Laget for Folkemusikk i Oslo har gjennom 100 år vore den viktigaste samlingsplassen for folkemusikarar og dansarar i Oslo. Her møttest spelemenn frå heile landet til samspel og samvær. Høgdepunkt har vi samla her!

Les meir / english