Agder

TA153CD

TA153 Vegar Vårdal

Ukvessa slåtter

Ukvessa slåtter frå Vegar Vårdal. Ein improviserande tradisjonsmusikar med suveren dansetakt og leikande melodiføring, busett i Vågå, men med tradisjonar frå fleire plassar i landet.

Les meir / read more
TA106CD_digipak_DAX112XX.indd

TA106 Ugagn

Eisemo

I 2009 drog Bård Bjørke på sin årlege studietur til Granada, for å møte læremeisteren sin i flamencospel. Med seg i bagasjen hadde han opptak av stev frå Haugtussa. Dette var ei innspeling av Sigrid Berg, som i ein alder av 25 år ikkje hadde opptredd for meir enn ei handfull menneskje. Og knapt det.
Les mer
TA70for nett 700160 pixel

TA70DVD Diverse artistar

Norsk folkemusikk frå NRKs fjernsynsarkiv

For aller første gang har NRK åpnet sitt store fjernsynsarkiv for en DVD-utgivelse med folkemusikk. Her får du møte legendariske utøvere som Torleiv H. Bjørgum, Torleiv Bolstad, Johannes Dahle, Hilmar Alexandersen, Hans W. Brimi og mange flere - opptakene, som er innspilt i perioden mellom 1960 og 1995, er blant annet hentet fra portrettprogram med de ulike utøverne. Norsk Folkemusikk - Opptak Frå Fjernsynsarkivet byr selvfølgelig på mengder av musikk, men også "hjemme hos"-besøk, dans og spikking av seljefløyte.

Les meir / read more
TA61for nett 700160 pixel

TA61 Furholt, Flatin og Løndal

Slåttar frå Setesdal og Telemark

Les meir / english
TA51CD_digipak_DAX112XX

TA51 Diverse artistar

Trollviser og Kjempeviser

Den første plata i serien Norsk folkemusikk. Her tek dei for seg Trollviser, ridderviser, kjempeviser og dyreviser frå heile landet, og du får mellom anna møte songarar som legendariske Brita Bratland, Høye Strand og Ingebjørg Liestøl.

Les meir / read more
warg/buen_digipak_DA1X12XX

TA45 Daniel Sandén-Warg & Per Anders Buen Garnås

Warg/Buen

Endelig er den her, CD`en som har alt en norsk musikkutgivelse kan ønske seg - rykende fersk urgammel musikk! Daniel Sandén-Warg og Per Anders Buen Garnås glitrer i solo og samspill. Slåttene sprenger seg fram og ut av treverk og tagl, mens man hører nærværet av generasjoner av felespillere. Bli med på en reise gjennom tiden tilbake til fjellbygdene i Tinn og Setesdal, ledsaget av norges ledende felespillere, Daniel Sandén-Warg og Per Anders Buen Garnås. CD´en Warg/Buen inneholder slåttesmusikk på fele, hardingfele og munnharpe. Rydd plass til den i platesamlinga! Les meir / english
Projekt2

TA41 Ragnhild Furholt

Lån meg vengjene

Ragnhild Furholt er ei av dei største stemmene i norsk folkemusikk. Med stor stemme og sterk formidling har ho gleda lyttarar i mange år. No er ho tilbake med nok eit fantastisk album – Lån meg vengjene – der ho har med seg musikarane Birger Mistereggen på perkusjon, slåttetromme og munnharpe, og Leiv Solberg på gitarar, mandola, bass og hardingfele.
Les meir / read more
munnharpe booklet

TA29CD Diverse artistar

Fillevern (2CD)

Plateselskapet ta:lik er stolte av å presentere norsk munnharpehistorie, slik ho aldri har blitt presentert tidlegare. 2 CD-ar med fantastisk spanande opptak med munnharpe. Plata blir gjeven ut i samarbeid mellom NRK, Norsk munnharpeforum og ta:lik.

Les meir / read more
ta9_-_190_pixel160 pixel

TA9CD Laget for Folkemusikk

Solo & samspill

Laget for Folkemusikk i Oslo har gjennom 100 år vore den viktigaste samlingsplassen for folkemusikarar og dansarar i Oslo. Her møttest spelemenn frå heile landet til samspel og samvær. Høgdepunkt har vi samla her!

Les meir / english