Hordaland

TA169 Leif Rygg

TA169 Leif Rygg

Bygdatråen

Heilt frå eg var ungdom har kappleikane vore ein viktig møtestad. Her treffer ein eldre og unge spelemenn, der ein utvekslar tankar omkring spel og tradisjonar. Her er eit krydra festliv både dag og natt! Ein kan vandra mellom ulike scenar, å få med seg flott framføring i spel, song og dans. Men kappleikane vert i den store samanheng ein liten del av eit langt spelemannsliv. Likevel knyter denne møteplassen kontaktar som seinare gjennom året fører til større slåtteutveksling.

Les meir
TA160CD

TA160 Leif Rygg

Vossaspel

Leif Rygg (f.1940),Voss, har vore blant landets fremste spelemenn i over 50 år. Han har vunne Landskappleiken (NM) heile fem gonger, og har delteke på kappleikar sidan 1954!

Les meir
TA140 Front

TA140 Maar

Epleslang

16. sep.

Dette med genre er ikke så enkelt som det en gang var. Det begynner å bli lenge siden man kunne være trygg på at musikere i samme band faktisk hørte til i samme genre, og at en musiker stort sett holdt seg innefor en forholdsvis veldefinert stil.
 

Les meir / read more
TA118CD_DBX1123X.indd

TA118 Granvinslåttar

Teigland, Hamre og Røynstrand

I 2011 vart Granvin sett på kartet. Monstermastene og debatten rundt Statnett sine planar om ein kraftledning frå Sima til Samnanger engasjerte heile landet. Gjennom uberørt Hardangernatur brøyta kraftledningane seg fram, og Granvinsnaturen blei spesielt berørt av Statnett si utbygging. Så blei det stille.

Les meir
TA96CD_DAX122XX.indd

TA96 Spildo, Hamre og Martens

Eg ser deg

Denne innspelinga ønskjer oss velkomne med ein lokk, ein raus invitasjon som kan stå som eit kunstnarleg motto for heile prosjektet: Du ska fao rjomagraut, saudamjølk, jentefang. Uppreidde sengji. Lokken kling også med i det neste nummeret, ein gangar av Nils Økland bygd på ein komposisjon av barokk-komponisten Heinrich Franz von Biber (1644–1704 ).
Les meir
TA93CD_digipak_10.000.indd

TA93 Tindra & Kroke

Live in Førde

Tindra innleia i 2010 eit samarbeid med trioen Kroke, eit av Polen sine mest profilerte Klezmerband. Dei to trioane møttes til nokre få dagar med øving før dei stod saman på scena for fyrste gong under Førdefestivalen 2010.

Les mer
TA83CD_digipak_10.184.indd

TA83 Dei beste damene

Soli

Dei Beste Damene – frekke damer med feite strøk – platedebuterar med det dei kan aller best: beinhard trad på hardingfele. Utgjevinga Soli syner tre utøvarar som tolkar tradmusikken på svært så ulikt vis.
Les meir / english
Digipack - Eins.indd

TA79 Frøholm /Tillung

Eins

Frøholm/Tillung er ein av dei mest spennande folkemusikkduoane i Noreg i dag. Med eit utgangspunkt i vestnorsk slåttemusikk har dei saman klart å skape eit moderne og leikent musikalsk uttrykk med spenstige arrangement og harmoniar. Dei er no aktuelle med plata ”EINS”. Les meir / english
TA74-Hjorten160 pixel

TA74 Tindra

Den kvite hjorten

”Den kvite hjorten” er ei illustrerande musikalsk historie om rasisme og mobbing med tekst av Jan-Magnus Bruheim og tonesett av Tindra. Det heile blir presentert som ein vakker, liten barnebok, illustrert av skuleungar i Skjåk. Les meir
TA70for nett 700160 pixel

TA70DVD Diverse artistar

Norsk folkemusikk frå NRKs fjernsynsarkiv

For aller første gang har NRK åpnet sitt store fjernsynsarkiv for en DVD-utgivelse med folkemusikk. Her får du møte legendariske utøvere som Torleiv H. Bjørgum, Torleiv Bolstad, Johannes Dahle, Hilmar Alexandersen, Hans W. Brimi og mange flere - opptakene, som er innspilt i perioden mellom 1960 og 1995, er blant annet hentet fra portrettprogram med de ulike utøverne. Norsk Folkemusikk - Opptak Frå Fjernsynsarkivet byr selvfølgelig på mengder av musikk, men også "hjemme hos"-besøk, dans og spikking av seljefløyte.

Les meir / read more
untitled

TA59 Bjørndal, Ørpen, Osa og Kjærland

Slåttar frå Voss, Hardanger og Krødsherad

Les meir / english
TA55 Bolstad og Skjervheimfor nett 700160 pixel

TA55 Lars Skjervheim og Torleiv Bolstad

Slåttar frå Voss og Valdres

Les meir / english
TA44for nett 700160 pixel

TA44 Frank Rolland

Hardingfelespel frå Hardanger

Frå Ulvik kjem sjølvaste Frank Rolland med si første soloplate. Ikkje rockemusikk, ikkje trommeslåttar - men hardingfele. Hardingfelespel lært av gamlingar og andre førebilete - slek som besten og Knut Hamre. Og av kassettar med Halldor Meland.

Les meir / read more
TA37CDfor nett 700160 pixel

TA37 Ole Olsen Fykse

Religiøse folketoner

Ole Olsen Fykse (1879-1963) var ein grunnleggjar av amatørmusikklivet i Hardanger og ein pioner med å ta vare på den særmerkte religiøse folkesongen i fjorden. I år er det mellom anna 100 år sidan han starta opp Hardanger hornmusikklag, som i dag heiter Norheimsund Musikklag. Samstundes vert songen hans utgjeven på cd, fortel fylkesmusikar Reidun Horvei.

Les meir
TA31CDfor nett 700160 pixel

TA31 Tindra

Lukkeleg vaking

Underfundig, frisk og vakker: Innbakt i vedlagte cd skjuler det seg musikk både fra langt tilbake og fra i dag. De tre unge kvinnene i Tindra er originale fortolkere av forfedrenes sanger og melodiske stier. De dikter også selv videre, med vestlandstradisjonens medvind i ryggen. Og fritt utsyn over nåtidens landskap… Lytt til ordene fra Peter Dass, Ragnar Hovland og Åshilds bestemor! Det er ikke hver dag den store trasten forelsker seg. Eller at alle må dø. I hvert fall ikke i så musikalske omgivelser Les meir / read more
TA22CDfor nett 700160 pixel

TA22 Fridtjof Erneshagen

Hardingfelespel frå Hardanger

Spelemannen Fridtjof Erneshagen (1897-1955) var ein glimrande tolkar av tradisjonane frå Hardanger. Les meir på folkemusikk.no