NRK-utgjeving

TA105 med kant

TA105 Signe Flatin Neset

hardingfele

I 1912, då Signe Flatin Neset blei fødd, var Seljord ei bygd der det lavde av gode spelemennar.

Les meir / english
ta99160 pixel

TA99 Olav Snortheim

Langeleik

5. des.

Olav Snortheim var ein fantastisk langeleikspelar frå Valdres. Han utvikla musikken og spelteknikken til nye høgder, og er eit førebilete for mange langeleikspelarar i dag.

Les meir / english
TA93CD_digipak_10.000.indd

TA93 Tindra & Kroke

Live in Førde

Tindra innleia i 2010 eit samarbeid med trioen Kroke, eit av Polen sine mest profilerte Klezmerband. Dei to trioane møttes til nokre få dagar med øving før dei stod saman på scena for fyrste gong under Førdefestivalen 2010.

Les mer
TA86CD_DVDB1X123X.indd

TA86CD/DVD Sven Nyhus kvartett

Bergrosa

Bergrosa – den folkekjære valsen som Sven Nyhus komponerte for 40 år siden er kjent over hele Norden. Den er en av de mest spilte i Ønskekonserten i radio gjennom alle tider, og er selve signaturmelodien til Sven Nyhus kvartett. Bergrosa er da også navnet på denne gammmeldanskavalkaden på DVD, som strekker seg over fire ti-år.

Les meir
TA80160 pixel

TA80 Gunleik Bondal & Sigurd Frogner

Kappleikspel frå Numedal og Telemark

Gunleik Bondal og Sigurd Frogner er to sentrale utøvarar i hardingfeletradisjonen i Telemark og Numedal. Plateselskapet ta:lik kjem no med ei plate med suverent gode opptak med desse to spelemennene, gjort i hovudsak på 60- og 70-talet.

Les meir
TA78CD_booklet

TA78 Sjur Hesjevoll

Hardingfelespel frå Jostedalen

Sjur Hesjevoll (1914 - 1994) var ein framifrå spelemann frå Jostedalen, og den viktigaste spelemannen i dette området på 1900-talet.

Les meir / english
cd-boks 005 1100

Ein folkemusikkskatt på CD og DVD

Serien Norsk folkemusikk

Ein hjørnestein i ei kvar platesamling. Eit ”must have” for alle folkemusikknerdar. Her kjem samlinga alle musikkinteresserte har venta på. Ein påkosta boks med 19 CD-plater og ein DVD, der du kan fråtse i folkemusikkhistorie og møte kremen av norske spelemenn, songarar og dansarar frå første halvdel av 1900-talet.

Les meir
TA70for nett 700160 pixel

TA70DVD Diverse artistar

Norsk folkemusikk frå NRKs fjernsynsarkiv

For aller første gang har NRK åpnet sitt store fjernsynsarkiv for en DVD-utgivelse med folkemusikk. Her får du møte legendariske utøvere som Torleiv H. Bjørgum, Torleiv Bolstad, Johannes Dahle, Hilmar Alexandersen, Hans W. Brimi og mange flere - opptakene, som er innspilt i perioden mellom 1960 og 1995, er blant annet hentet fra portrettprogram med de ulike utøverne. Norsk Folkemusikk - Opptak Frå Fjernsynsarkivet byr selvfølgelig på mengder av musikk, men også "hjemme hos"-besøk, dans og spikking av seljefløyte.

Les meir / read more
TA63for nett 700160 pixel

TA63 Skogum, Opheim og Vågå spml

Slåttar frå Vågå

Les meir / english
TA61for nett 700160 pixel

TA61 Furholt, Flatin og Løndal

Slåttar frå Setesdal og Telemark

Les meir / english
TA60CD_digipak_DAX112XX

TA60 Øvrevollseie, Bakkerud, Bolstad og Bøe

Slåttar frå Hallingdal og Valdres

Les meir / english
untitled

TA59 Bjørndal, Ørpen, Osa og Kjærland

Slåttar frå Voss, Hardanger og Krødsherad

Les meir / english
TA57CD_digipak_DAX112XX

TA57 Torkjell Haugerud og Eivind Mo

Slåttar frå Telemark II

Les meir / english
TA56CD_digipak_DAX112XX

TA56 Johannes og Gunnar Dahle

Slåttar frå Telemark I

Les meir / english
TA55 Bolstad og Skjervheimfor nett 700160 pixel

TA55 Lars Skjervheim og Torleiv Bolstad

Slåttar frå Voss og Valdres

Les meir / english
Projekt1

TA54 Jens Amundsen og Odd Bakkerud

Slåttar frå Telemark og Hallingdal

Les meir / english
Projekt1

TA53 Edvard Ruud

Båra ho bryter så vide

5. des. Les meir / english
Projekt1

TA52 Glåmos spellmannslag

Gamle dansar frå Rørostraktene

Les meir p
TA51CD_digipak_DAX112XX

TA51 Diverse artistar

Trollviser og Kjempeviser

Den første plata i serien Norsk folkemusikk. Her tek dei for seg Trollviser, ridderviser, kjempeviser og dyreviser frå heile landet, og du får mellom anna møte songarar som legendariske Brita Bratland, Høye Strand og Ingebjørg Liestøl.

Les meir / read more
TA48CD_booklet

TA48 Diverse artistar

Fant-Karl

Ein CD med opptak av slåtter assosiert med taterspelemannen Fant-Karl. Her finn du slåttar frå Valdres, Sogn, Gudbrandsdalen, Trøndelag og andre regionar der Karl reiste. Cd-en inneheld eit mangfold av livlege, melodiøse slåttar – ja, mange valsar - som har vore ein del av norske bygdespelemenn sitt repertoar i snart 200 år; - spela på hardingfele, vanleg fele, langeleik og torader, og tralla; - av forskjellige utøvarar fødd mellom ca.1890 og 1980, solo og ensemble.

Les meir / english
manheim booklet

TA47 Gudmund & Magne Manheim

Manheimspel

Magne og Gudmund Manheim kom frå ein spelemannsfamilie i Seljord i Telemark. Faren Harald var samtidig med Lars Fykerud, og lærte mykje spel av han. Magne lærde spel særleg av far og brør, ved sida av Torkjell Haugerud og Høye Kvåle i Seljord, og Gunnulf Borgen i Bø.

Les meir / read more
Projekt2

TA39 Kjetil Løndal

Løndalsspel II

Kjetil Løndal var ein av dei tre Løndalsbrørne, særs viktige tradisjonsberarar frå Tuddal i Telemark. Dette er den andre plata ta:lik har gjeve ut med Løndalsspel.

Les meir / english
TA38CDfor nett 700160 pixel

TA38 Diverse artistar

Hallingtimen

ta:lik, NRK og Landskappleiken 2007 på Geilo har saman laga ein flott cd med folkemusikk frå Hallingdal. CD-en har fått namnet Hallingtimen og er spesiallaga for Landskappleiken 2007 på Geilo. På CD-en er eit variert utval med kveding, hardingfele, torader, trekkspel og langeleik med dei fremste utøvarane i dalen. Aldersspennet er også stort, frå 14 til 88 år.

Les meir / english
TA37CDfor nett 700160 pixel

TA37 Ole Olsen Fykse

Religiøse folketoner

Ole Olsen Fykse (1879-1963) var ein grunnleggjar av amatørmusikklivet i Hardanger og ein pioner med å ta vare på den særmerkte religiøse folkesongen i fjorden. I år er det mellom anna 100 år sidan han starta opp Hardanger hornmusikklag, som i dag heiter Norheimsund Musikklag. Samstundes vert songen hans utgjeven på cd, fortel fylkesmusikar Reidun Horvei.

Les meir
TA36CDfor nett 700160 pixel

TA36 Leif Aasane

Bygutt

ta:lik har i samarbeid med Konsgberg spel- og dansarlag og NRK hatt gleda av å gje ut ein CD med Leif Aasane frå Kongsberg. Leif Aasane er den ubestridte nestoren i hardingfelespel på Kongsberg og spelar i tradisjon både frå Telemark og Numedal.

Les meir
munnharpe booklet

TA29CD Diverse artistar

Fillevern (2CD)

Plateselskapet ta:lik er stolte av å presentere norsk munnharpehistorie, slik ho aldri har blitt presentert tidlegare. 2 CD-ar med fantastisk spanande opptak med munnharpe. Plata blir gjeven ut i samarbeid mellom NRK, Norsk munnharpeforum og ta:lik.

Les meir / read more
TA28CDfor nett 700160 pixel

TA28CD Truls Ørpen

Hardingfelespel frå Krødsherad

Truls Ørpen var storspelemannen frå Krødsherad som vart nasjonalt kjend. Ørpen tok vare på gamal speltradisjon frå området og var aktiv innsamlar, formidlar og også medforfattar av hardingfeleverket. Høyr dei unike og spanande krylling-slåttane på denne plata!

Les meir / english
TA26CDfor nett 700160 pixel

TA26 Kristian P. Åsmundstad

Å syngje gåmålt

Lokal folkesongar frå Kvikne / Ringebu, som tok vare på verdifullt materiale frå Gudbrandsdalen!

Les meir / read more
TA25CDfor nett 700160 pixel

TA25 Skogumbrørne

Slåttespel frå Gudbrandsdalen

Det er ikkje ofte ein heil skokk med brør spelar fele, og i alle fall ikkje så bra. Skogumbrørne frå Vågå gjorde det, og på denne plata får du eit fantastisk møte med dei!

Les meir / english
TA19CD160 pixel

TA19CD Furnes, Holsen og Sandal

Hardingfelespel frå Sunnfjord

På denne plata får du høyre eit utval bygdedans- og runddansslåttar frå Sunnfjord. Utøvarane er tre av dei fremste 1900-talspelemennene i Sunnfjord: Nils Furnes, Johannes Holsen og Knut Sandal. Desse tre spelemennene representerer både likskap og mangfald – og ikkje minst kvar sine unike musikalske uttrykk; Holsen med sitt drivande og rytmiske dansespel, Furnes med sitt lyriske og detaljrike spel, og Sandal med sitt enkle og kraftfulle spel.

Les meir / read more
TA18CD_800160 pixel

TA18CD Einar Løndal

Løndalsspel I

Løndalsspelet representerar ei eiga grein i norsk folkemusikk. Tuddalsforfattaren O.J. Rui nemnde som karakteristisk ”..det mjuke og reine spelet og dei lette og ledige fingretaki”. Mange er dei spelemenn som har sett løndalsspelet som ideal og lagt seg etter den særeigne lyriske spelemåten i det. Det er ikkje mange spelemenn frå Telemark som er upåverka av løndalsspelet – og likeeins spelemenn frå mange andre bygdelag.

Les meir / read more
TA16CD160 pixel

TA16CD Odd Bakkerud

hardingfelespel frå Hallingdal

Meisterspelemannen Odd Bakkerud frå Nesbyen sette hardingfelemusikken i Hallingdal på Norgeskartet. Den intense og velutforma musikken hans gjorde inntrykk på musikarar frå mange sjangrar. Plata vann Folkelarm-prisen i 2005 for beste dokumentasjonsplate.

Les meir / read more
TA13CD_small160 pixel

TA13CD Eivind Mo

Hardingfele

Meisterspelemannen Eivind Mo frå Telemark vart av mange rekna som spelemennene sin spelemann. Han var formsikker og spelte med stor autoritet. I samarbeid med NRK og prosjektleiarane Stein Versto og Kjell Bitustøyl ga vi ut denne plata i 2004.

Les meir / english
TA12CD160 pixel

TA12CD Alfred og Mattias Bismo

Felespel frå Skjåk

Skjåk var lenge eit senter for felespel i Gudbrandsdalen, og dei to brørne Alfred og Mattias Bismo var læregutar hjå og vener av storspelemannen Rikkar Skjelkvåle. Spelet er lyrisk, gamalmodig og overraskande. Plata er gjeven ut i samarbeid med NRK, og ved hjelp av kompetanse til m.a. Sevald Bismo, Reidar Skjelkvåle og Ivar Teigum.

Les meir / english
ta9_-_190_pixel160 pixel

TA9CD Laget for Folkemusikk

Solo & samspill

Laget for Folkemusikk i Oslo har gjennom 100 år vore den viktigaste samlingsplassen for folkemusikarar og dansarar i Oslo. Her møttest spelemenn frå heile landet til samspel og samvær. Høgdepunkt har vi samla her!

Les meir / english
ta8_-_190_pixel160 pixel

TA8CD Klaus Sande

Hardingfelespel frå Sogn

Kulturpersonlegheiten og spelemannen Klaus Sande frå Vik i Sogn spelar her hardingfelemusikk frå Sogn.

Les meir / read more
ta6_-_190_pixel160 pixel

TA6CD Ola Grihamar

Hardingfelespel frå Vang

Ola Grihamar frå Vang i Valdres vidareførte det spesielle spelet i Vang som stilmessig har ein god del til felles med Indre Sogn.

Les meir / english
ta4_-_190_pixel160 pixel

TA4CD Sigurd Eldegard

hardingfele

Spennande låttetradisjon spelt av ein av dei siste nestorane frå Årdal

Les meir / english
ta2_-_190_pixel

TA2CD Haldor Røyne

Hardingfelespel frå Øystre Slidre

Haldor Røyne frå Øystre Slidre levde mellom 1908 og 1979. Han var ein ypperleg spelemann, og ei sjeldan oppkome av kunnskap om spelemenn og speltradisjonen i Valdres.

Les meir / english
ta1_-_190_pixel

TA1CD Olav Moe

Hardingfelespel frå Vestre Slidre

Olav Moe gjorde seg rundt hundreårsskiftet berømt i heile landet og i det norske miljøet i USA. Olav Moe var konsertspelemann av første klasse, og utvikla ei rekke låttar til konsertnummer.

Les meir / english