NYHENDE

TA178CD

TA178 Sudan Dudan

Heimen der ute

Å vente på ny musikk frå denne duoen, er som å lengte heim. No kjem endeleg den fjerde plata og stiller lengten med ”Heimen der ute” .

 

Les meir
Julietnorth_Julietnorth_CD_forside

TA182 Julietnorth

Julietnorth

Det nordnorske stjerneskuddet Julie Alapnes har de siste årene reist rundt i verden med fela og utviklet en særegen tone og stil.

Les meir
TA179CD

TA179 Ingebjørg Lognvik Reinholdt

Songen om Guro

Songen om Guro er ei nyutgjeving av den spennande diktsyklusen til Jørund Telnes om Guro Heddelid, med kvedaren Ingebjørg Lognvik Reinholdt!

Les meir / read more
TA175CD

TA175 Ole Nilsen

Premiér

11. sep.

Mor, far og pols. Det var mine første ord. På to bein,
med støtte frå stuebordet og med lett og gyngande
svikt i knea, masa eg støtt om å få høyre Borghildpolsen
frå CD-spelaren.
 

Les meir
Cover

TA154 Camilla Granlien med band

Dyr og rare kjerringer

Camilla Granlien har spilt inn barnesongare frå Gudbrandsdalen og fått Åsne Flyen til å illustrere eit arbeidshefte for ungar! Artig kombinasjon som bør treffe ungar og vaksne over heile landet!

Les meir
TA149

TA149 Hulbækmo & Jacobsens familieorkester

På snei

Hulbækmo & Jacobsens familieorkester består musikerne Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen med de to sønnene Hans og Alf Hulbækmo, som også er erfarne musikere! Tilsammen er de musikalsk kaos og overskudd, servert med rike folkemusikktradisjoner!

 

Les meir / read more
TA169 Leif Rygg

TA169 Leif Rygg

Bygdatråen

Heilt frå eg var ungdom har kappleikane vore ein viktig møtestad. Her treffer ein eldre og unge spelemenn, der ein utvekslar tankar omkring spel og tradisjonar. Her er eit krydra festliv både dag og natt! Ein kan vandra mellom ulike scenar, å få med seg flott framføring i spel, song og dans. Men kappleikane vert i den store samanheng ein liten del av eit langt spelemannsliv. Likevel knyter denne møteplassen kontaktar som seinare gjennom året fører til større slåtteutveksling.

Les meir
TA167CD

TA167 Anne Hytta

Strimur

Hardingfelespiller Anne Hytta er ute med albumet Strimur, en serie funklende nye tolkninger av et knippe gamle slåtter fra Telemark.
- Jeg håper lytteren opplever noe forunderlig, noe fint, noe djervt og noe skjørt i musikken, sier felespilleren selv.

Les meir
videre_i_solskinn_og_regn_itunes_cover

TA161 Sten Nilsen

Videre i solskinn og i regn

Som vokalist og låtskriver i det energiske rockebandet Cakewalk satte Sten Nilsen sitt preg på 80-tallsrocken i Bodø. Han nøt respekt blant publikum og forståsegpåere, og påvirkningen fra Stens måte å lage musikk på kunne lett spores hos lokalbandene som kom mot slutten av tiåret. I 1990 ble det stille, for Sten forlot byen. Først nå, 27 år  etter, er han klar med solo-debuten «Videre i solskinn og i regn».

Les meir
TA171CD

TA171 Sigmund Eikås komposisjonar

På hogg og belegg

Sigmund Eikås har vore aktiv slåtteskapar i ei årrekke og står bak eit 30-tals komposisjonar. Dei spenner frå springar og halling til drivande runddansslåttar og lydarslåttar. Sigmund sine komposisjonar er prega av den vestlandske musikktradisjonen.

Les meir / read more