NYHENDE

Cover

TA154 Camilla Granlien med band

Dyr og rare kjerringer

Camilla Granlien har spilt inn barnesongare frå Gudbrandsdalen og fått Åsne Flyen til å illustrere eit arbeidshefte for ungar! Artig kombinasjon som bør treffe ungar og vaksne over heile landet!

Les meir
TA169 Leif Rygg

TA169 Leif Rygg

Bygdatråen

Heilt frå eg var ungdom har kappleikane vore ein viktig møtestad. Her treffer ein eldre og unge spelemenn, der ein utvekslar tankar omkring spel og tradisjonar. Her er eit krydra festliv både dag og natt! Ein kan vandra mellom ulike scenar, å få med seg flott framføring i spel, song og dans. Men kappleikane vert i den store samanheng ein liten del av eit langt spelemannsliv. Likevel knyter denne møteplassen kontaktar som seinare gjennom året fører til større slåtteutveksling.

Les meir
TA167CD

TA167 Anne Hytta

Strimur

Hardingfelespiller Anne Hytta er ute med albumet Strimur, en serie funklende nye tolkninger av et knippe gamle slåtter fra Telemark.
- Jeg håper lytteren opplever noe forunderlig, noe fint, noe djervt og noe skjørt i musikken, sier felespilleren selv.

Les meir
videre_i_solskinn_og_regn_itunes_cover

TA161 Sten Nilsen

Videre i solskinn og i regn

Som vokalist og låtskriver i det energiske rockebandet Cakewalk satte Sten Nilsen sitt preg på 80-tallsrocken i Bodø. Han nøt respekt blant publikum og forståsegpåere, og påvirkningen fra Stens måte å lage musikk på kunne lett spores hos lokalbandene som kom mot slutten av tiåret. I 1990 ble det stille, for Sten forlot byen. Først nå, 27 år  etter, er han klar med solo-debuten «Videre i solskinn og i regn».

Les meir
Cover2

TA165 Fotefar & Julie Alapnes

Flygande kråka får alltid nåkka

Fotefar & Julie Alapnes presenterer tekster og melodier etter folkemusikkinnsamler Edvard Ruud. Arrangement av musikerne.  Cd-en inneholder både groteste og vakre viser, for Edvard Ruud var en enorm kilde til nordnorsk folkemusikk og sangtekster.

Les meir
bare coverfront.indd

TA164 Aslak Brimi

ette´ Lykkja

Plateselskapet ta:lik lanserer ny soloCD med Årets folkemusikar 2016 nå i mars!  Etter å ha hatt utruleg mange jarn i elden dei siste åra, kjem nå eitt av høgdepunkta for Aslak Brimi som musikar:ei soloutgjeving med det som for han er det grunnleggjande i musikkvirket, nemleg tradisjonsstoff frå Lom.  På albumet er det storspelemannen Ola Moløkken (1871-1957)  som er ”under lupa”.  
Les meir
TA153CD

TA153 Vegar Vårdal

Ukvessa slåtter

Ukvessa slåtter frå Vegar Vårdal. Ein improviserande tradisjonsmusikar med suveren dansetakt og leikande melodiføring, busett i Vågå, men med tradisjonar frå fleire plassar i landet.

Les meir / read more
TA160CD

TA160 Leif Rygg

Vossaspel

Leif Rygg (f.1940),Voss, har vore blant landets fremste spelemenn i over 50 år. Han har vunne Landskappleiken (NM) heile fem gonger, og har delteke på kappleikar sidan 1954!

Les meir
TA150CD

TA150 Gudbrandsdalen

Slåttar frå Skjåk

21. nov.

SKJÅK i Ottadalen er ei bygd rik på tradisjonar innan ulike kulturuttrykk, t.d. treskjering, ymse handverk og folkemusikk. Her har det vore ruvande spelmenn etter gamalt, og den fremste og mest kjende er utan tvil Fel-Jakup eller Loms-Jakup (1821–1876), Myllarguten på vanleg fele, om ein vil bruke ei slik samanlikning.

Les meir
TA148_CD_cover

TA148 Hans og Rasmus Kjorstad

Pusinshi Ulla

Til saman freister vi å spele låtane noko usentimentalt ved å skrelle bort eventuelle nasjonalromantiske idear rundt folkemusikken. Vi er interesserte i eit uttrykk som vil ein stad, som riv til seg og sender lyttaren av garde inn i musikken”

 

Les meir / english