NYHENDE

atterljomen_cover

TA152 Odde Sulheim Brimi

Atterljomen

30. mars

En gårdbruker uten musikkutdanning eller musikalsk bakgrunn. Ingen storspellemann. Bare en vanlig bonde, umåtelig glad i natur, og med sans for de vakre og fengende tonene. Han skulle komme til å lage melodier som ljomet rundt i nord-Gudbrandsdalen for snart hundre år siden.

Les meir / read more
TA151CD_2400x2400

TA151 Kvedarkvintetten

Kvedarkvintetten

Den eldste av oss var 9 år og den yngste 3 då me møtte kvarandre for fyrste gong på kvedarundervisninga til Gunnlaug Lien Myhr på Torpo. Der fekk me lære artige barneregler, stev og låttestev, fengslande balladar og triste kjærleiksviser, noko som for oss ungar var ei veldig spennande verd å kome inn i. Og sidan har me sunge i lag.

Les meir / read more
FRONT_cover_2400x2400

TA115 Ottar Kåsa

Kjoskrullen

Ottar Kåsa med innspeling av slåttar etter Jon Kjos, ein av dei første og eldste spelemennene i Telemark!

Les meir
TA146CD

TA146 Even Pedersen

Syng meg hjem

I 1916 ga Pastor Schartum ut sangboka "Syng meg hjem" som var en samling passende sanger for sjøfolk som lengtet hjem. Det har alltid vært veldig viktig for Evenpé (Even Pedersen) å fortelle gode historier, og da han kom over boka "Syng Meg Hjem", føltes det riktig å få denne stemmen opp og ut. Even har også laget ny musikk til disse sangene

Les meir
TA133CD&DVD

TA133CD & DVD Kristine Valdresdatter

Stumfilmen Kristine Valdresdatter

Filmen Kristine Valdresdatter kom ut i 1930, og var den siste stumfilmen som kom ut i Norge. Filmen var basert på boka med same namn av Harald Foss frå 1886, og vart regissert av Rasmus Breistein. Filmen vart slakta av kritikarane, men ein stor publikumssuksess. Anders Erik Røine laga ny musikk til filmen, som eit bestillingsverk til Jørn Hilme-stemnet i 2013. Her er både film og musikk!

Les meir
FRONT_cover_2400x2400

TA143 Julestemmer

Tenne ti ljøsi

Julestemmer er sangerne Margrete Nordmoen, Solbjørg Tveiten, Annar By og Camilla Granlien. De siste fire årene har sangerne turnert sammen og formidlet julestemning for publikum på Østlandet. Repertoaret er sanger hentet fra sangtradisjonen i Hedmark, Oppland og Hordaland. Og i år kommer de også ut på plate!

Les meir
foto: Ingvil Skeie Ljones

TA137 Mari Skeie Ljones

Spring du fela

5. nov.

Spring du fela er eit prosjekt i regi av felespelaren Mari Skeie Ljones, der gamle spelemannshistorier får nytt liv gjennom nyskrivne tekstar av samtidspoetar.

Les meir
TA113CD

TA113 Camilla Granlien

Kjære vennen min

Ny, fantastisk vakker plate frå Camilla Granlien, som her har med seg Jo Skaansar (bass), Andreas Utnes (flygel og trøorgel) og strykarar.

Les meir
FRONT_cover_2400x2400

TA141 Sol i skuggeskog

Stille og straum

16. sep.

Stille og straum er den andre plata til den populære Trøndelag-/Opplandsgruppa Sol i skuggeskog.
 

Les meir
TA140 Front

TA140 Maar

Epleslang

16. sep.

Dette med genre er ikke så enkelt som det en gang var. Det begynner å bli lenge siden man kunne være trygg på at musikere i samme band faktisk hørte til i samme genre, og at en musiker stort sett holdt seg innefor en forholdsvis veldefinert stil.
 

Les meir / read more