Troikaen har også denne gangen falt for underfundige og bunnløse tekster av blant annet Halldis Moren Vesaas, Hans Børli og Ove Røsbakk. Også lyrikerne Halvor Floden, Ola Jonsmoen, Jacob Lishaugen er med på denne utgivelsen. Musikken er delikat, sår, åpen og ærlig og løfter fram bildene som de fantastiske lyrikerne har skapt med ord. Foruten tre flotte vokaler trakterer musikerne strykere, gitar, ukulele og autoharpe. Dette passer fint sammen med gruppas komposisjoner som befinner seg i grenselandet mellom folkemusikk, vise og køntri.

Musikken er spilt inn hos Hallibakken på Nesbyen og Anders E. Røine, kjent fra bla. Sudan Dudan er produsent.

Sjå video her:


Fra de mollstemte skoger er:
Hege Nylund – sang, ukulele, autoharpe
Tove Hagen – sang, fele, cello
Annar By – sang, gitar

Annar By – Elverum
Oppvokst i rockemiljøet i Elverum. Hans gitarspill er inspirert av norsk folkemusikk, britisk folkrock og amerikansk country. Utdannet ved Folkemusikkstudiet i Rauland med sang som hovedinstrument. I 2006 mottok Annar Folkelarmprisen Årets nykommer for soloalbumet Folk, gitar og sang med gamle viser, salmetoner og instrumentalmusikk fra Hedmark. Opptrådte i NRK TVs Julefolk i 2011.

Hege Nylund – Trysil/Bærum
Oppvokst med hornmusikk, korsang, Prøysen og svensk visesang i ei lita grend langt fra allfarveg. Hege inspireres av alt fra kulokk, voggesang, jazzimprovisasjoner til samtidsmusikk. Hun har studert folkemusikk og folkedans ved NTNU, Folkemusikkstudiet i Rauland og Ole Bull Akademiet. Sammen med gruppa Herr Ole vant hun åpen klasse på Landskappleiken i 2006. Andre CD-innspillinger med Hege: Til Allmuen med Over Stok og Sten og Å hør du venn med Etter’n Guttorm.

Tove Hagen – Rendalen
Oppvokst med spellemannslag, orkester og korps i det allsidige musikklivet i Rendalen. Tove inspireres av barokkmusikk, romantikere som Holst og Sibelius, folkemusikere og særegne stemmer. Tove har studert ved Toneheim, Folkemusikkstudiet i Rauland, Universitetet i Oslo og Ole Bull Akademiet. Hun har spilt over 250 konserter i over 15 land med folkemusikkbandet Majorstuen og bandet har til nå gitt ut 5 CDer.

Plateslippturné:
6. juni Vidsyn, Flendalen Trysil kl 19.00
7. juni Kafé Gina, Strømssalen Rendalen kl 18.00
8. juni Biblioteket Alvdal kl 18.00
9. juni Økri gård, Brenneveien 85 Bærum kl 19.00
10. juni Matglede, Gamle Trysilveg 7a Elverum kl 19.00