Det er spilt inn 16 danser fra Vestfold. Her finner man alt fra gamle springdanser, ril og brudemarsj til reinlender, vals, masurka og polka. Innspillingsarbeidet er gjort hos Hallibakken Lydproduksjon på Nesbyen, og den anerkjente musikeren Inge Gjevre fra Vågå har vært med som produsent.

Folkemusikken fra Vestfold står ikke spesielt sterkt i dag og har kommet litt i skyggen av mer aktive folkemusikkdistrikter andre plasser i landet. Heldigvis finnes det i Vestfoldarkivet dokumentert et rikt utvalg av folkemusikk etter spillemennene som levde i Vestfold på 1800-tallet. Anita Solheim Bråvoll er bosatt i Kinsarvik i Hardanger, men er oppvokst i Andebu i Vestfold. Hun har derfor fordypet seg i dette materialet og har lenge hatt et ønske om å gjøre det mer tilgjengelig for publikum. Nå realiseres denne drømmen gjennom hennes første soloplate.

«Da jeg begynte å spille torader som lita jente i 1981 var det aldri snakk om å spille melodier som opprinnelig var fra Andebu eller omegn, de musikalske heltene var hovedsakelig fra Hallingdal og Gudbrandsdalen» uttaler Anita Solheim Bråvoll. Hun ble derfor svært glad da hun for noen år siden oppdaget Gjerde-samlingen hos Vestfoldarkivet i Sandefjord. De siste årene har hun jobbet målrettet med å lære inn folkemusikk fra Vestfold og har tatt den i bruk på durspill. «Det har nok betydd ekstra mye for meg å ta i bruk og vise fram folkemusikken fra Vestfold siden jeg er bosatt i Hardanger, ganske langt hjemmefra» konstaterer Anita Solheim Bråvoll.