Igjen er det både et instrumentalt og varmt lydbilde med fengende melodilinjer, men også et par musikk-kledte vakre dikt. I noen intense år med konserter og arbeid med nytt album har kvartetten brygga ny musikk og arrangementer. To smakebiter har blitt gitt i løpet av 2020, og nå i februar er hele albumet klart for publikum. Albumet er spilt inn i Newtone Studio med produsent Andre Viervoll.
Aslak Brimi er først og fremst musiker og komponist, men er også kjemiker og lektor. Med inspirasjon fra lange og mange timer på laboratoriet og i klasserommet, har nå Brimi laget  musikk med rot i molekylenes mikrounivers.
– «Isomeri» er et begrep vi bruker i kjemifaget om stoffer som ser like ut, men når man ser nøye på dem så har de små strukturelle forskjeller. Det er som hendene våre. De er like, men speilbilder av hverandre. I musikken har vi tonerekker og melodier som i første lytterunde høres like ut, men med flere runder lytting er det variasjoner og forskjeller som gjør musikken ekstra interessant. Vi ønsker å lage musikk som nettopp har mange lag og nivåer som lyttere kan dykke inn i og bli fenga av, sier en ivrig og stolt Aslak Brimi om det nye prosjektet til kvartetten.
Musikerne i kvartetten har vunnet en rekke gjeve priser og er en gjeng med samspilte musikere som tydelig inspirerer hverandre. Både Brimi og Odde har fått utnevnelsen Årets Folkemusiker. Kvartetten leverer et spennende og helstøpt studioalbum, og Odde sine arrangementer er en helt essensiell del av musikkbildet.
– Dette albumet er et gjennomarbeidet og organisk produkt der vi ønsker å formidle leik og glede, og vakre melodilinjer og fargerike arrangementer. Og en bonus er å få bruke telemarkingen Knut Buens fantastiske vesle dikt, Rosesong. Det ble en valsende, fengende og strålende vise som vil varme i februarvinteren, sier bratsjist og arrangør Bjørn Kåre Odde.
Aslak Brimi Kvartett er kjent for å ha en forkjærlighet for både det varme tradisjonelle slåttespillet og nyskapende sjangerblanding. Kvartettens musikalske univers er i utgangspunktet instrumentalt og krysser over i et kammerfolklandskap.Musikken er fylt av nylagde slåtter med utgangspunkt i tradisjonsmusikken, det er fargerike og medrivende arrangementer og melodiøst fokus.
- Jeg er født og oppvokst i Lom, og det har gjort at jeg har fått en helt spesiell tilknytning til tradisjonsmusikken fra dette området. Dette skinner gjennom i all musikk jeg lager og spiller. Og samspillet med kvartetten inspirerer og utfordrer. Jeg bare elsker draget i barytonsaksofonen, den tyngde og bunnen det gir i musikkbildet. Både å høre på, men også å spille i lag med, er dette noe som gir ekstra energi og framdrift. Og sammen med Bjørn Kåre sitt fantastiske bratsjspill, og Espen sitt varme og drivende cittern-spill, mener jeg vi har et lydbilde – en sound – som skiller seg ut, sier Aslak Brimi.

Albumet «ISOMERI» blir tilgjengelig fra 12.februar på alle strømmetjenester og på CD. Spesielt anbefalte lyttespor er «Rosesong»  og tittelsporet «Isomeri».
…………………………………………………………………………………………
Medvirkende:
Aslak Brimi - sang/fele
Bjørn Kåre Odde - fele/bratsj
Svein Tore Werstad - saksofon
Espen Wensaas - cittern
…………………………………………………………………………………………