I 1848 og 1864 reiste Ludvig Mathias Lindeman til Gudbrandsdalen for å samle inn vokal folkemusikk. Her var ballader, skillingsviser, religiøse folketoner, stubber og bånsuller. Denne plata presenterer et bittelite utvalg av det som ble skrevet ned. Notene er utgangspunkt for Camilla Granliens sine tolkninger. Hun har klipt og limt i tekstene og funnet flere vers fra andre varianter for å få til viser med gode historier. Dette er slik visene låter når dagens musikere møtes for å spille dem, ca 150 år etter at de ble skrevet ned.

Folkesongaren Camilla Granlien har tidligere gitt ut cd blant annet med Skrekk med CD-en Skrekk i 2004, i 2005 ga hun ut sin første solo-CD med folkesang fra Gudbrandsdalen kalt Begjær (ta:lik). I 2008 kom Camilla Granlien Bands CD Jarnnetter (ta:lik). CD-en fikk terningkast 6 i VG, 5 i Dagbladet og Aftenposten. I 2010 kom Camilla Granlien og Kristin Sevaldsen med plata Aftenstemning (ta:lik).I 2013 kom plata Songs med gruppa Slagr.

Camilla har allsidig musikkbakgrunn, også som metal/rockemusiker, men har vunnet Landskappleiken i vokal folkemusikk hele tre ganger – noe som forteller om solide røtter i folkemusikken.

Til sammen skaper de vakker og tidløs musikk – moderne i uttrykket, men med tradisjonell folkesong som utgangspunkt.