Musiker og låtskriver Eir Vatn Strøm ble "Årets unge folkemusiker 2022" etter at hun vant finalen i IntroFolk under Folkelarm. Hun var nylig å se på Rockefeller som support for amerikanske Lissie. 

Med dette albumet ønsker hun å vise til folket at folkemusikk er levende, moderne, hipt og relevant, og i kombinasjon med elektronikk dannes en ny, minimalistisk og groove-basert pop-sound. Tekstene er gjerne sørgelige, og hun tar ofte i bruk tradisjonelle tekster og melodier. Hennes største musikalske inspirasjonskilder er Tom Waits, Robyn, Amanda Bergman og Sidsel Endresen. 

Med seg i bandet har hun Jomar Jeppsson Søvik (trommer), Ask Vatn Strøm (gitarer) og Hedda Hammer Myhre (mellotron, elektronikk og vokal). Eir sitt instrument er en kombinasjon av vokal, kraviklyre, elektronikk og lys.

Albumet er spilt inn og mikset av Mikkel Moen og mastret av Christian Obermayer. 

På to av låtene, «Om jeg lar deg sove må du våkne» og «Handi hans far min», spiller Solveig Wang synther og låtene er spilt inn, mikset og mastret av Hans Martin Austestad.

Cover er laget av Henrik Haugan og Eir.Albumet finner du i alle strømmetenester, samt som vinyl, feks hos Platekompaniet.