TAW06_digipak_DAX112XX.indd
Klikk på bildet for stor versjon

Anne Nymo Trulsen er en nordnorsk musikalsk blekksprut, en av landsdelens mest aktive musikere og kvinna med den hæse, såra stemma som gjorde Ola Bremnes sin tekst og melodi Har du fyr til allemannseie. Hun jobber med folkemusikk gjennom Hekla stålstrenga, viser/jazz i egne prosjekt og køntrifølkrock i gruppa The Northern Lies. I Hekla stålstrenga synger hun først og fremst sanger fra nordnorsk folkemusikktradisjon, men på den nye soloplata presenterer hun tekster og melodier hun har skrevet selv de siste åra. Musikken er en slags jazza, luftig visesang.

- Egenterapi, en måte å få ut gørra på , sier Anne selv om sangtekstene, som inneholder mye humor og sjølironi: Den utradisjonelle julesangen Til julenissen handler om ei frustrert dame på 34 med PMS som skriver sin spesielle ønskeliste til julenissen. Været gjør så godt det kan er et lite spark til dem som hele tiden klager på været her i nord.

ANNE ute - 2000
Klikk på bildet for stor versjon

- Jeg liker å være litt frekk også. Noe er fint, noe sårt, noe artig og noe frekt. Det er sånn jeg er, sier 34 år gamle Anne Nymo Trulsen fra Målselv i Troms.

Yalda Tromsøjenta er om 10 år gamle Yalda Bahadori som har kjempet en lang kamp for å få bli i Norge. Sangen framførte Anne Nymo Trulsen og den kjente visesangeren Ragnar Olsen på Stortorget i Tromsø 1. mai på Yaldas 10-årsdag. Sangen om Yalda er skrevet av Ragnar og han bidrar på flere sanger på plata. Både med sang og rapp!

Anne Nymo Trulsen (vokal og ukulele) har med seg musikerne Tore Bruvoll (gitar), Åsmund Wilter Kildal Eriksson (bass), Eivind Valnes (tangenter), Ole-Jakob Larsen (trommer), Ole Jørn Myklebust (trompet) og Ragnar Olsen (vokal)