Spilleoppdragene strakte seg fra Bodø til Vadsø. Fossegrimen var sentrale aktører da Målselv og Bardu var markeringsdistrikt på Festspillene i Nord-Norge i 1978, og de spilte hver kveld under Noregs Ungdomslag sitt landsstevne i Tromsø samme år.

Utgangspunktet for Fossegrimen var Målselvkvartetten, der Roald Haugli og Ola Aarskog hadde vært med i mange år, og Inge Wang fra Bardu var kommet med på bass. De møtte Hans Lisper fra Malung i Sverige for første gang på Spelmannsstemne i Målselv i 1976, og tok samme høsten kontakt med trekkspiller Knut Lilleeggen fra Alvdal som var flytta til bygda.

Hans Lisper (1946–2007) bodde ulike steder i Troms i perioden 1976–79, og var den ubestridte musikalske leder for Fossegrimen. Han spilte også inn plate med Svein Nymo og Nabolaget i 1978. Hans satte mange musikalske spor etter seg før han flytta fra Målselv til Røros i 1979, der han dannet et nytt Fossegrimen. Resten av gjengen fortsatte å spille sammen under navnet «Laget hass Knut».
Selv om Fossegrimen eksisterte en forholdsvis kort periode, har plata «Snøskree» blitt stående som en legendarisk utgivelse. «Snøskree» ble spilt inn i Oslo med Haakon Manheim som tekniker, Hans Lisper som produsent, og utgitt av plateselskapet mai i 1979 (Mai 7905).