Fra de mollstemtes skogers komposisjoner er preget av tradisjonsmusikken fra Østerdalen - den går ofte i moll, og i Østerdalen er det skog – mye skog, derav navnet Fra de mollstemte skoger. Men Lytteren vil også høre at de er påvirket av norsk visetradisjon og americana. Trioens arrangementer varierer fra a capella-sang, til gruvende gammeldanskomp og sanger med typisk viseform. Andre stikkord er: Heges klare stemme, Annars særegne og brilliante gitarspell, Toves folkemusikalske feleriff og trestemt sang som kiler i øregangene.Tekstene på CD-en er skrevet av Einar Skjæraasen, Ola Jonsmoen, Ove Røsbak, Magnus Buflod, Rolf Jacobsen, Gulbrand Sætern, Hans Børli og Oddvar Øieren.
Produsent: Jorun Marie Kvernberg
Spilt inn, mikset og mastret hos Hallibakken lydproduksjon av Tor Magne Hallibakken
Gis ut på plateselskapet TA:LIK
 

Fra de mollstemte skoger_400x301.jpgFra de mollstemte skoger er:
Hege Nylund fra Trysil: Sang, autoharpe og ukulele
Tove Hagen fra Rendalen: Sang, fele og cello
Annar By fra Elverum: Sang og gitar

Fra de mollstemte skoger startet opp i 2008, og har særlig spilt hatt mange turneer og enkeltstående konserter i Hedmark, men har også spilt konserter på kryss og tvers i landet, fra Troms i nord til Aust Agder i sør. Fra de mollstemte skoger har tidligere gitt ut to CD-er:

Så lengi du kjem att (2012) og Kvisk åt meg (2014). Begge CD-ene fikk god mottakelse i pressen, både lokalt og på landsbasis. I juni i år hadde forestillinga Å vera i livet med tekster av Halldis Moren Vesaas og musikk av Fra de mollstemte skoger premiere under Landskappleiken i Trysil.