Asbjørn Bratås er født 5. oktober 1939 i Flesberg. Han ble introdusert for hardingfele rundt 1950, da faren (Olav K. Bratås) tok opp att spelet etter krigen. Etter to år begynte Asbjørn å spille sjøl. Naboen Ole Dalen var ivrig, og lærte Asbjørn de første slåttene, men det var faren Olav og Hellik Juveli som lærte han Flesbergspelet, – springar og halling etter Hellik og runddansslåtter etter faren.

Det var også mange andre spelemenn innom i heimen: Gunleik Stuvstad, Ole Berget, Hellik Ranvik, Hans Hamre og Niri Stuvstad for å nevne noen. De første grammofon platene Asbjørn fikk tak i var med Johannes Dahle og Torleiv Bolstad. Disse spelemennene har vært forbilder for Asbjørn siden den gang. Asbjørn har i dag følgende feler: Olaf T. Raaen (1934) og Olav Helland (1912). Olav Viken har mye av æren for at det er blitt bra instrumenter.

Asbjørn har deltatt på over 100 kappleiker, og har de senere årene vært å høre i klasse D på Landskappleiken. Han har spilt mye i bryllup og gravferder og er medlem i gruppa Numedølen (tidligere Tov Haukjems orkester).