Hedmark

TA149

TA149 Hulbækmo & Jacobsens familieorkester

På snei

Hulbækmo & Jacobsens familieorkester består musikerne Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen med de to sønnene Hans og Alf Hulbækmo, som også er erfarne musikere! Tilsammen er de musikalsk kaos og overskudd, servert med rike folkemusikktradisjoner!

 

Les meir / read more
TA175CD

TA175 Ole Nilsen

Premiér

11. sep.

Mor, far og pols. Det var mine første ord. På to bein,
med støtte frå stuebordet og med lett og gyngande
svikt i knea, masa eg støtt om å få høyre Borghildpolsen
frå CD-spelaren.
 

Les meir
TA144CD

TA144 Patrik Andersson & Vegar Vårdal

Grådask Gråvær

29. juli

8 år etter deira siste plate ”Finnskogen Brinner” kjem no ei ny plate frå denne svensk-norske duoen på plateselskapet Ta:lik. No har dei tatt fatt i eigne favorittar og nokre få komposisjonar, og satt sitt særmerkte stempel på låtane. Det er ikkje berre god dansemusikk denne gongen, men og små rolige pust med brureslag, valsar og slängpolska i fritt tempo.

Les meir
FRONT_cover_2400x2400

TA143 Julestemmer

Tenne ti ljøsi

Julestemmer er sangerne Margrete Nordmoen, Solbjørg Tveiten, Annar By og Camilla Granlien. De siste fire årene har sangerne turnert sammen og formidlet julestemning for publikum på Østlandet. Repertoaret er sanger hentet fra sangtradisjonen i Hedmark, Oppland og Hordaland. Og i år kommer de også ut på plate!

Les meir
TA117CD_digipak_DAX112XX.indd

TA117 Fra de mollstemte skoger

Kvisk åt meg

Trioen Fra de mollstemte skoger slipper sitt andre album 6. juni. Kvisk åt meg er en produksjon der jordnær poesi, skrevet av diktere med lokal tilknytning, har havnet i den musikalske gryta til noen av innlandets flotteste musikanter.

Les meir
Untitled-3.indd

TA98 Fra de mollstemte skoger

Så lengji du kjæm att

Trio fra de dype skoger i Hedmark presenterer kjente lyrikere med folkemusikalsk ramme! Les meir
guttorm_digipak_DA1X12XX.indd

TA76 Etter`n Guttorm

Å hør du venn

Etter'n Guttorm består av fire folkemusikere fra Hedmark, som i mange år har brukt visene etter folkesangeren Guttorm Flisen på hver sin måte. Historiene og melodiene har rørt og engasjert mennesker i mer enn 100 år. Dette er folkelig populærmusikk fra 1800-tallet, lenge før moderne medier hjalp musikken fram. Les meir / english
TA70for nett 700160 pixel

TA70DVD Diverse artistar

Norsk folkemusikk frå NRKs fjernsynsarkiv

For aller første gang har NRK åpnet sitt store fjernsynsarkiv for en DVD-utgivelse med folkemusikk. Her får du møte legendariske utøvere som Torleiv H. Bjørgum, Torleiv Bolstad, Johannes Dahle, Hilmar Alexandersen, Hans W. Brimi og mange flere - opptakene, som er innspilt i perioden mellom 1960 og 1995, er blant annet hentet fra portrettprogram med de ulike utøverne. Norsk Folkemusikk - Opptak Frå Fjernsynsarkivet byr selvfølgelig på mengder av musikk, men også "hjemme hos"-besøk, dans og spikking av seljefløyte.

Les meir / read more
TA48CD_booklet

TA48 Diverse artistar

Fant-Karl

Ein CD med opptak av slåtter assosiert med taterspelemannen Fant-Karl. Her finn du slåttar frå Valdres, Sogn, Gudbrandsdalen, Trøndelag og andre regionar der Karl reiste. Cd-en inneheld eit mangfold av livlege, melodiøse slåttar – ja, mange valsar - som har vore ein del av norske bygdespelemenn sitt repertoar i snart 200 år; - spela på hardingfele, vanleg fele, langeleik og torader, og tralla; - av forskjellige utøvarar fødd mellom ca.1890 og 1980, solo og ensemble.

Les meir / english
TA40CDfor nett 700160 pixel

TA40 Vegard Vårdal og Patrik Andersson

Finnskogen brenner

Med plata «Finnskogen brinner» leverer Patrik Andersson og Vegar Vårdal en spennende plate med gammal finnskog-musikk. Gammel, men også frisk i arrangement og intensitet. Les meir / read more
ta9_-_190_pixel160 pixel

TA9CD Laget for Folkemusikk

Solo & samspill

Laget for Folkemusikk i Oslo har gjennom 100 år vore den viktigaste samlingsplassen for folkemusikarar og dansarar i Oslo. Her møttest spelemenn frå heile landet til samspel og samvær. Høgdepunkt har vi samla her!

Les meir / english