Vi kan gjøre et tankeeksperiment; Melodiene og rytmen i folkemusikken gikk aldri av moten, men det er nye instrumenter som spiller musikken. Trekkspillet ble bytta ut med synth, fela med samples, og munnharpa med laptop. Springar, pols, reinlender og vals danses fortsatt.

Hvordan ser det egentlig ut når en kombinerer elektronisk musikk og reinlender? Og hvordan vil musikken oppføre seg når den må forholde seg til nordnorsk folkedans, ofringsleken sisten, baller og andre element fra eldre idrettsleker? Dette får publikum sitte midt i – direkte, ærlig, banalt og uten jåleri.

”Anføttes” er et godt gammelt uttrykk om å ligge med føttene mot hverandre, noe man gjør når det er trangt om plassen og to eller flere må dele en seng. I ”Anføttes” er det elektronikaen og folkedansen som kryper i hop.

Benjamin Mørk fra Senja, er en av landets mest spennende og nyskapende musikere både innen elektronisk og akustisk musikk. Han er en tohodet artist. Den første inkarnasjonen hans er en pianobasert jazzkvartett, som står bak to glimrende album fra 2013 og 2015. Etter å ha lekt lenge med analoge, elektronikkbaserte instrumenter, debuterte solo elektronika-versjonen av Mørk i 2015 med låta ”Tour de Senja”. Med heftige synth-akkorder og referanser til tidlig 80-talls elektropop, har Mørk skapt seg et annerledes og dansbart musikalsk univers. 

www.kartellet.org