Tittelen kommer fra Røros-uttrykket «Huggu Buvêr», som betyr vær hvor det er best å holde seg inne i bua (kanskje med en gitar på fanget? Som det står i coveret.) Blant låtene på utgivelsen, som alle er komponert av Blæsterdalen, finner vi titler som Gretas polska -dedikert til klimaaktivist Greta Thunberg, Ramsalt og Lysning. «Kraftig vær, både på stemningsfullt godt og på klimaendringsmessig vondt, er noe som ligger under som en gjennomgående idé på plata. Vi har også fått bruke tresnittet «Til været» av onkelen min, Ståle Blæsterdalen, inni coveret,» sier Ingvild Blæsterdalen, og legger til at også de indre uværsskyene og godværsdagene er godt representert på utgivelsen.

Med på plata er også en bånsull til vår andrefødte datter, en marsj til bestefaren min og en vals jeg lagde til gudmora mi når hun fylte 60. Musikken vår tar utgangspunkt i folkemusikken, og alle tre er vi folkemusikere i bånn. Innenfor folkemusikken er det vanlig at mange slåtter er knytta til konkrete personer, hendelser eller seremonier.

I tillegg til Blæsterdalen, som hovedsaklig spiller fele og gitar på utgivelsen, består trioen av Einar Olav Larsen på fele, trøorgel og piano og Sivert Skavlan på klarinett, cello og sang. Folkesangeren Synnøve Brøndbo Plassen medvirker på visa «Ingen andre», mens produsent Vegar Vårdal også bidrar på et par låter.

«Vi skulle egentlig ha sluppet plata i vår, men på grunn av koronasituasjonen ble plateslippet utsatt,» forteller Blæsterdalen. «Så nå er vi veldig klare for å få ut musikken vår, og å endelig treffe publikum igjen!» Trioen drar ut på plateslippturné, og blir i første omgang å høre på Lillehammer, i Sollia, og flere steder i Trøndelag. Trioens første plate, Stayer, kom i 2017.